O meni


aleksandra-cimesaLjubav prema sportu traje ceo život. Prve sportske korake napravila sam na tatamiju, kada sam počela da treniram karate u ŽKK „Mladenovac“, gde sam dva puta postala šampion države u katama. Druga velika sportska ljubav je košarka koju sam, takođe, počela da treniram u ŽKK „Mladenovac“. Osim za „Mladenovac“ u karijeri sam igrala i za „Gošu“ iz Smederevske palanke, za „Voždovac“, ali i za večite rivale „Crvenu zvezdu“, gde sam trenirala kod Stevana Karadžića, i za „Partizan“. U fitnesu se takmičim od 2005. godine, kada sam na državnom prvenstvu osvojila 2. mesto. Već dve godine kasnije na državnom prvenstvu u kategoriji „body“ osvojila sam i prvu zlatnu medalju. Najveći uspeh postigla sam 2008. godine kada sam na takmičenju „Miss Universe“ u kategoriji „body fitness“ osvojila zlatnu medalju.

Uporedo sa treniranjem karatea, radila sam kao pomoćni trener i asistent selektoru ženske reprezentacije, Dragoslavu Stojanoviću. Osim toga, zvanje košarkaškog kondicionog trenera stekla sam kod Marina Sedlačeka i Dejana Srzića. Ljubav prema sportu i treningu prenela sam i na zvanje fitnes trenera i instruktora. Uporedo sa takmičenjem u fitnesu, 2005. godine počela sam da radim i kao instruktor aerobnih grupnih vežbi, aero boksa, body pumpa, body toninga ali i kao personalni trener.

Treniranjem različitih sportova naučila sam koliko su važni sportska disciplina, odanost treningu i predanost radu. Teorijsko obrazovanje na Sportskoj akademiji u Beogradu u oblasti „sportovi snage i fitnes“, dalo mi je važna znanja o tome kako treba vežbati, koje vežbe i kombinacije treninga su najvažnije za sticanje i održavanje snage i kondicije, kako u određenim sportovima, tako i za one koji se sportom bave rekreativno. Medjutim, dugogodišnje lično iskustvo, kako takmičara tako i trenera i menadžera fitnes kluba, naučilo me ono najvažnije: kako napraviti program koji najbolje odgovara određenoj osobi. Osim toga, zahvaljujući bogatom radnom iskustvu u polju grupnih aerobnih vežbi osmislila sam program treninga pod nazivom „BODY MAX“ koji držim u klubu „Palestra“, gde, pored kluba „Spirit“, radim kao personalni trener.

Copyright © Izrada sajta - Jovana Mikić